Ta ut frallorna och lägg över dem på ett brödgaller eller ett rent ugnsgaller. Vi tog en tur i husbilen ner till Vadstena och käkade en smarrig picknicklunch som bestod av dessa läckra frallor, fyllda med morotslax samt en enkel potatissallad smaksatt med dippmix (se recept här och här)
Vispa ut jästen med vatten, olivolja, honung och flingsalt i en bunke. Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål, ringla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt
Låt bröden kallna på galler under bakduk. Skär degen i rutor med en oljad vass kniv. Stjälp upp degen på en 30x40 cm stor långpanna klädd med bakplåtspapper. Grädda bröden mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills de har fin färg och känns torra
Ännu ett brödrecept från Mitt kök. Brödet är godast varmt eller ljummet. 1 bröd. -Mama Skogly ♥ 1 bröd. En sconesvariant som Anette fixat till midsommarbuffén
Idag startade vi dagen med nybakade tunnbröd, så himla gott. Dessa går dessutom snabbt att göra då de bakas med bakpulver och inte behöver någon jästid
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.