När våra barn, och deras respektive, var här och åt en dag bjöd jag på en enkel morotssoppa och detta mumsiga bröd, fyllt med riven lagrad ost och min hemmagjorda gröna solrospesto
Vänd korvarna och ställ på korvbröden på gallret. Tryck ner korvarna i den smälta osten och servera. Sätt ugnen på 225 grader, ställ grillgallret på en plåt klädd med alu-folie. Skär ca 1 centimeter tjocka skivor av osten, som skärs i ca 10x2centimeters bitar. Stoppa 1 ostbit i varje korvbröd. Stek vidare i ca 15 minuter till osten smält och baconen fått fin färg. 8 korvbröd. 100-150 g ost (valfri sort gärna lagrad)
Låt brödet svalna och ta med det på en picknick där det skärs på plats - och om du har tur så är brödet fortfarande varmt i mitten - eller ät det på plats
Vi bryter brödet i bitar och äter grytan med hjälp av bitarna. Våra barn har alltid uppskattat den här sortens sätt att äta, med händerna istället för med bestick, vilket säkerligen bidragit till att det har varit ganska enkel att få dem att äta lite annorlunda mat
Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. Det här brödet är så gott. Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet
Att det kallas just det fantastiska brödet visste jag inte när jag fastnade för det här receptet för några år sedan, nu har jag sett receptet cirkulera runt lite överallt på nätet och då med benämningen det fantastiska brödet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.