12 år
gammal, satt med en klasskamrat vid köksbordet och var redo för att äta mellis. På bordet står en ny förpackning av polarbröd, smör och ost. 20 minuter senare var hela förpackningen av bröd slut, halva smörpaketet i magen och på osten hade det bildats en rejäl skidbacke.. eller det var snarare ett stup. Helt sjukt men så beroende av mackor jag har varit.
Pensla de färdigjästa bröden med ägg och strö på ost eller frö. Vallmofrö eller riven ost. Ta upp degen och dela i två lika stora delar eller till bullar
Detta gör att det inte smular lika mycket om brödet. Ger 2 limpor eller 24 småbröd. Baka ut till två limpor och lägg i teflonformar eller forma 24 st portionsbrödeller 12 st minibaguetter. Grädda portionsbröden och baguetterna i 225 grader varm ugn 10-15 minuter. 2 st gröna äpplen eller 3 färska rödbetor
Arbeta sedan ur luften ur degen, man vill inte ha stora luftblåsor i brödet. Ångkokt bröd kan göras på flera olika sätt (och med olika sorters mjöl), de jag visar här är en sorts
Ha inte på fläkten och ha alltid ett lock nära till hands ifall olyckan är nära. Lägg försiktigt ner en bit brödeller deg från anisbröden för att kontrollera värmen
Det handlar inte om att jag ska ge dem bra eller dåligt samvete utan att jag vill ge dem en möjlighet till att reflektera över sina nuvarande och kommande handlingar
inte en gnutta mjöl eller socker så långt ögat kan nå. Jag tycker den här cheese-caken är suverän att göra när jag har lite "slattar" av crème fraiche, gräddfil, kesella eller Philadelphiaost hemma
Inte en torr semla så långt ögat (eller gommen) når blir resultatet. 3 tsk kardemumma ( gillar man inte kardemumma kan man säkert hoppa över den). 13-15 dl mjöl ( Ta inte hela mängden mjöl på en gång, en del behövs till utbaket
Det är ett bröd som passar perfekt till soppa, eller varför inte på en buffe. Så varsågoda – varför inte passa på med ett litet brödbak nu när det är höst
Ett festligt bröd som är lätt att slänga ihop. Fyllda bröd med mozzarella och salami2 bröd5 dl mjölk50 g jäst75 g smält margarin2,5 tsk salt2 msk honung14 dl vetemjölFyllning100 g salami (jag använde kalkonsalami) Gjorde även en med kallrökt skinka4 tunt skivade tomater2 skivade mozzarellabollar1/2 dl hackad färsk oreganolite flingsalt att strö påVärm mjölken fingervarmt och häll över jästen. 2 bröd
Varför inte en coleslaw, kanske en med bulgur i, eller en smarrig grönsakslåda skulle passa. Kanske är det någon annan som har något önskemål eller något speciellt ni söker
Ska man ersätta sånt som vi blev tjocka av med LCHF-varianter gjorda på sötningsmedel eller ska vi försöka ändra vårt ätbeteende och försöka strunta i allt sånt oavsett om vi inte går upp i vikt av det
Äppelmos är väl nått som många av er har på julskinkan nu till jul eller. Själv är jag en senapsmänniska, ingen jul om man inte få senap på skinka och då ska det vara slotts senap och ingen annan
4 dl vatten (37 grader)1 dl rågkross1 dl vetekross3 tsk salt3 tsk kummin (kan uteslutas)2 dl lingonsylt2 dl russin1 dl linfrön1 dl vete- eller kruskakli____________________________5 dl kokande vatten2 pkt torrjäst1,8 - 2 liter vetemjöl (gärna lantvete)Blanda alla ingredienserna ovanför strecket i en stor bunke. Låt stå över natten eller minst 6 timmar. Häll upp degen på mjölat bakbord och forma 4 runda eller ovala limpor som läggs på en plåt. Grädda bröden ca 15 minuter, 225 - 250 grader, eller tills de fått en brun skorpa
Bröd med zucchini, pumpa, rödbetor eller morötter. Pensla bröden med vatten och strö över. Odd tipsar även om att man kan använda någon annan pumpa, morötter eller rödbetor också, så det ska jag också testa
ju längre jag har kommit med min lchf-kost (som ju egentligen liknar GI-kost mer tycker jag själv eftersom jag inte är jättestrikt) så har jag börjat att titta mer och mer på ersättningar för de saker man saknar mest såsom tex bröd och pizza
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.