Skala päronen och skär bort en tunn skiva underst, så de står stadigt när man serverar dem. Koka upp med skalad, färsk ingefära, krossat skivat citrongräs och citronsaft
Skär gurkan och päronet i mindre bitar. Smaka av med ingefära. Gurksmoothie med päron och ingefära (1 person). 1/2-1 färskt päron. ca 1 tsk torkad ingefära. 1/2-1 färskt päron
Blanda ihop grädden (vi använde två paket Alpro Airy & Creamy och ett paket Carlshamn Luftig Visp, och eftersom den från Carlshamn är väldigt fast så behövdes det röras runt lite) och blanda sedan i övriga ingredienser (smaka av med ingefäran efter hand)
Koka upp vatten, päron och ingefära och koka några minuter tills päronen är mjuka. Jag provade också att gör en fyllning med päronkonjak och grädde istället för päronpurén och den fyllningen fick en slätare och lenare konsistens men jag tyckte smaken blev godare med päronpurén
Låt chutneyn puttra tills päron och lök blivit ordentligt mjuka och det mest av vätskan kokat bort. Ingredienser1 rödlök1 päron1 msk vit balsamvinäger1 msk olivolja1 tsk salt1 msk flytande honung1 msk riven färsk ingefäraSkala och skär päronen i önskad storlek. 1 päron
Den här allt-i-ett-rätten fick jag inspiration till när jag i vanlig ordning matbloggssurfade omkring och trillade över en kycklinggryta hos Malin där hon kombinerat sambal oelek med ingefära och päron
Och jag har gjort det vanliga, plockat, städat lite, tvättat och gjort ingefära shot. Och vad som vi många vet så har ingefära och citron en väldigt bra inverkan på kroppen i dessa syften
Har ni hört att ingefära ska lindra förkylning, åksjuka och andra besvär. Många har gett mig rådet att dricka ingefärste (helst med vitlök)eller äta mycket ingefära i olika former när jag har vart sjuk eller känt mig hängig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.