Koladoftande kladdkaka med lingon, päron och ingefära
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • smör
  • 1 socker
  • 1 ägg
  • 1 vetemjöl
  • 1 vaniljsocker
  • 1 ingefära, torkad
  • 1 lingon, frysta eller färska
  • 1 fasta päron, i bitar
  • 1 mandel, hackad1. Sätt ugnen på 175 grader (150 grader varmluft).2. Smält smöret och låt det bubbla tills det börjar bli gyllene.3. Låt svalna, rör ner socker och ett ägg i taget. Tillsätt resterande torra ingredienser.4. Häll i liten bakpappersklädd långpanna (20x30 cm) eller springform. Strö på lingon, päron och mandel.5. Grädda i ugnens nedre del, ca 35 minuter eller tills kakan fått vacker färg, kanterna är fasta och mitten är mjuk som en kladdkaka.TipsTillsätt 1–2 tsk nymortlad kardemumma eller kanel i smeten för en kryddig kaka.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.