1 mandel,
hackad1. Sätt ugnen på 175 grader (150 grader varmluft).2. Smält smöret och låt det bubbla tills det börjar bli gyllene.3. Låt svalna, rör ner socker och ett ägg i taget. Tillsätt resterande torra ingredienser.4. Häll i liten bakpappersklädd långpanna (20x30 cm) eller springform. Strö på lingon, päron och mandel.5. Grädda i ugnens nedre del, ca 35 minuter eller tills kakan fått vacker färg, kanterna är fasta och mitten är mjuk som en kladdkaka.TipsTillsätt 1–2 tsk nymortlad kardemumma eller kanel i smeten för en kryddig kaka.
Ät och NJUT. Klä en långpanna eller en ugnsform med bakplåtspapper. 1Mät upp ägg och strösocker i en bunke. 1Tillsätt vaniljsocker, salt och kakao. 1Tillsätt vetemjöl och det smälta smöret. 1Bred ut kakan i långpannan med bakplåtspapper. 1Häll kokosflingor, sirap, strösocker, grädde och smör i en kastrull och sätt på plattan på medelvärmeoch rör om när smöret smälter så det blir en jämn smet. Låt sedan koka upp och låt det sjuda ca 5 minuter. 1När kakan är klar och uttagen från ugnen, bred på kokostoscan och grädda ytterligare ca 10 minuter i ugnen tills kakan fått fin gyllenbrun färg
Smält smör och riv mandelmassan. Semmelkladdkaka. Rosta mandelflagorna i en stekpanna och låt svalna. Strö över mandelflagorna och pudra över lite florsocker
Garnera med skivade eller kvartade jordgubbar. Blanda vetemjöl, kakao och socker gärna i matberedare. Tillsätt vattnet och kör eller arbeta snabbt ihop till en deg
Maken tyckte att den var godast av alla tre rätter (och då är inte han nån ”efterrättsmänniska”), till ochmed godare än oxfilén som vi åt som huvudrätt
Men blev så sugen på kladdkaka för någon vecka sedan att jag googlade receptinspiration. Slutresultatet är två olika recept ihopsatta till en kaffebrownie med Coca-Cola glasyr
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.