Det här har jag velat prova en längre tid – glutenfritt surdegsbröd gjord på hel bovete. Du gör bara smeten till brödet och låter den jäsa av sig själv – utan tillsatt surdegskultur
Det är mörkt och halv eller helblött ute – lika bra att förbereda att det snart är advent och jul. Dags för att försöka få till bra naturligtglutenfria lussebullar
Pojkvännen bestämde sig för att ställa sig och baka scones imorse. Scones ska ju vara enkelt och gå fort, därför blandar du helt enkelt bara ihop alla ingredienserna och gör dem till två bullar
Degen ska kännas kletigare än vad du föreställer dig – hellre för kladdig än för fast. Det går bra att använda andra naturligtglutenfria mjölsorter som du har hemma
Brödet är lättbakat, naturligt glutenfritt, och väldigt gott. Det här är ett superenkelt recept på ljusa glutenfria frukostfrallor eller tekakor, som jag vid det här laget har testat flera gånger med lite variationer
Receptet är baserat på bovetemjöl som är naturligt glutenfritt, milt för magen och är basiskt. Skiva upp bovetebrödet, frys in och tina direkt i brödrosten
Går bra att att ta något annat mjöl om man inte tål havre, t ex bovete. Så såg surdegsblandningen efter ca en timme efter första momentet – inte så mycket ut för världen – men oj vad den hade jäskraft i sig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.