Själva fruktkakan blev hursomhelst VÄLDIGT bra. Jag berättade ju igår att jag tänkte ge mig på att förvandla en del av recepten i "Julens Söta Saker" till glutenfria alternativ
Detta kommer att bli en favorit. Koka upp vattnet och häll över bovetekross i en skål. Ingredienserna är lätta att få tag på, tiden du behöver lägga ned är väl värt det
Om osten känns och smakar för strävt tillsätt lite färsk vispgrädde som rundar av smaken, börja med ett par matskedar, men se upp så att osten inte blir för utspädd
Blötläggning dagen innan gör atthelt och krossat bovete och havre kokar snabbare på morgonen. Anledningen till att jag och fler med mig mår bättre av gröt gjort avhela eller krossade gryn är jag inte helt säker på, men det har antagligen att göra med att stärkelsen är mer finfördelad när grynen blivit mer processade
Jag har använt en blandning avbovetemjöl och rismjöl för att få ett neutralt och välsmakande bröd. Om du bakar dem, prova att bjuda någon utan att de vet vad de är bakade av och se om de lägger märke till att de är glutenfria eller inte
Häll i degbunken och slå på resten avvattnet kallt. Smula jästen och rör ut den i lite av degvätskan. Ställ formarna att jäsa under bakduk i kylen över natten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.