Finns det något godare än nybakt bröd som fortfarande är varmt så smöret smälter. Jag vet faktiskt inte Och här om veckan slängde jag ihop dem godaste sconesen som passar perfekt till helgens långfrukost
Jag provbakade "härliga baguetter" ur tidningen Hembakat nr 1 2014. "Med fin skorpa och saftigt inkråm kommer dessa baguetter att bli en succé på frukostbordet eller på ostbrickan till helgens middagar" så står det i introtexten till dom här baguetterna i grundreceptet
Nu har jag äntligen tid att i lugn och ro baka lite mer till bloggen. Mycket av det jag är sugen på att baka (förutom choklad) är inspirerats av höst- eller julsmaker
Jag har fått dille på att använda bönor, frön, nötter och dylikt istället för spannmål. Jag misstänker att jag blivit känslig mot gluten [eller om jag varit det en längre tid] och har därför börjat utesluta det
Mättande och näringsrikt med ett lager kokosolja+tahini, bregott+gräddost eller avocado & ägg på. Svirade ihop en ny brödvariant häromdagen, som nu tillhör en av favoriterna
Kokosflarn, så gott, så enkelt att brännas vid. Men räds inte. De blir goda ändå. 175 C 5 -7 minuter. 50 g mjölkritt margarin1 dl kokossocker2 msk maizena1,5 tsk bakpulver3 dl kokosflingor
Mmm. Finns det något bättre än frukost. Det här receptet är det perfekta tillskottet till frukosten för alla som, precis som jag, älskar allt som är härligt krispigt
bilden nedan är på vår Raw Food-pizza där pizzabotten är gjord på blötlagd bovete & solrosfrön & linfrön, bovetemjöl, olivolja & tahini som mixats med lite vatten och sedan torkat i ugn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.