Frasiga tunnpannkakor på bovete, både gluten- och laktosfritt. Åtminstone inte om man vill efterlikna ”vanliga” pannkakor – de flesta recept jag stött på och testat har varit helt utan alternativa mjölsorter (helt baserat på ägg, någon sorts mjölk och fiberhusk) alternativt gjorts på kokos- eller mandelmjöl
Jag har haft det här brödet i bakhuvudet sedan i somras när jag besökte Brighton och drack te och åt ett liknande bröd i förmodligen världens sötaste tehus
Här kommer ett recept på ett riktigt snabbt och enkelt bröd som passar till helgens frukostar, mellanmål och kvällsfika – gjort på bovete – & kokosmjöl
Bovete är lättsmält, näringsrikt och innehåller massor med mineraler, vitaminer och andra nyttigheter, fröna bidrar med bra fettsyror av olika slag, och äggen är små proteinbomber
Jo, precis som rubriken lyder så var det tunnbröd med sötpotatis ochbovete, och that´s it. Det är fredag och självklart vill jag ge er ett gott fredagstips
Det senaste brödet som lämnade ugnen i den Casterydska bakstugan blev ett riktigt härligt och mustigt powerbröd, som jag definitivt tror platsar på topptiolistan över nyttiga bröd
Blandade frön och flingor till dekoration. Blanda alla torra ingredienser i en degbunke, blanda banan tillsammans med honung och yoghurt och rör om ordentligt med en slickepott
Toppa med helt bovete eller något annat crunchigt. För visst kan det vara skönt att inte bara se bilder på julskinka och sill och en miljon olika sorters fudge
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.