Grov-riv morot och vitkål, grovhacka löken och finhacka vitlöksklyftan. Låt det koka på svag värme under lock i ca 20-25 minuter. 1liter kyckling- eller grönsaksbuljong. 5-1 msk vitvinsvinäger eller balsamico
Fräs grönsakerna i smör eller olivolja i en rymlig kastrull i 3-4 minuter, utan att de tar färg. Låt koka 20-30 minuter. 3-4 st kvistar färsk timjan. 0,5 kg färska rödbetor 100 g palsternacka 300 g vitkål 2 st rödlökar 2 st morötter 100 g rotselleri 1,5 l grönsakbuljong 300 g korv (av favoritsort) 3 st vitlöksklyftor 3-4 st kvistar färsk timjan 3 st lagerblad salt och peppar smör eller olivolja till stekning Bladpersilja och gräddfil till garnering
Borsjtj - ryskrödbetssoppa och grillad smörgås Print Författare. El Ingredienser 7 rödbetor 2 gula lökar 2 morötter 1 liten bit rotselleri 2 palsternackor 2 lagerblad 3 köttbuljongtärningar 1 kruka bladpersilja 1,5 liter vatten Salt, svartpeppar 500 g grytbitar av lamm Gör så här Man kan göra den ryskarödbetssoppan på en mängd olika sätt och normalt brukar jag finskära och strimla rödbetor och morötter, gärna i en matberedare, men jag gjorde soppan dagen innan vi skulle äta den och visste att jag skulle låta den koka länge, så därför skar jag rotfrukterna med den grövsta delen av mandolinen, så de inte skulle koka sönder för mycket. Klicka för att maila detta till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för utskrift (Öppnas i ett nytt fönster)Dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela via LinkedIn (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Tumblr (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Google+ (Öppnas i ett nytt fönster) 2 gula lökar 2 morötter 1 liten bit rotselleri 2 palsternackor 2 lagerblad 3 köttbuljongtärningar 1 kruka bladpersilja 1,5 liter vatten Salt, svartpeppar 500 g grytbitar av lamm Gör så här Man kan göra den ryskarödbetssoppan på en mängd olika sätt och normalt brukar jag finskära och strimla rödbetor och morötter, gärna i en matberedare, men jag gjorde soppan dagen innan vi skulle äta den och visste att jag skulle låta den koka länge, så därför skar jag rotfrukterna med den grövsta delen av mandolinen, så de inte skulle koka sönder för mycket
0,5 kg rödbeta 100 g palsternacka 300 g vitkål 2 rödlökar 2 morötter 100 g rotselleri 1,5 l grönsaksbuljong 300 g korv (av favoritsort) 3 klyfta vitlök 3-4 kvist färsk timjan 3 lagerblad salt peppar smör, till stekning (eller olivolja) färsk bladpersilja, till garnering gräddfil, till garnering
Lägg i köttbiten när vattnet kokar, tillsätt salt, hela svart- eller vitpepparkorn och lagerblad. Men nu fick det bli av igen, eftersom jag skulle ha en rysk bloggfest
Servera rödbetssoppan med skålar av gräddfil, hackad bladpersilja samt strimlad saltgurka. Koka i rödbetssoppan ca 20 minuter tills grönsakerna är mjuka
Även detta recept är taget från 'Vår kokbok' och där kallas soppan borsjtj - ryskrödbetssoppa Jag tror att borsjtj ursprungligen kommer från Ukraina, men det finns varianter av denna härliga rödbetssoppa i flera av länderna på andra sidan Östersjön
Borsjtj- Ryskrödbetssoppa. Jag är själv överkänslig, och en laktosfri produkt, som exempelvis yoghurt, är oftast åtta-tio kronor dyrare än vanliga mejeriprodukter i samma mängd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.