Borsjtj – rysk rödbetssoppa och grillad smörgås
Sustainable Living
Sustainable Living
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 gula lökar 2 morötter 1 liten bit rotselleri 2 palsternackor 2 lagerblad 3 köttbuljongtärningar 1 kruka bladpersilja 1,5 liter vatten Salt, svartpeppar 500 g grytbitar av lamm Gör så här Man kan göra den ryska rödbetssoppan på en mängd olika sätt och normalt brukar jag finskära och strimla rödbetor och morötter, gärna i en matberedare, men jag gjorde soppan dagen innan vi skulle äta den och visste att jag skulle låta den koka länge, så därför skar jag rotfrukterna med den grövsta delen av mandolinen, så de inte skulle koka sönder för mycket. Jag fräste grytbitarna i smör och blandade ner allt i en stor kastrull. Hällde på vatten och buljong och kryddor. Sedan skummade och skummade och skummade jag soppan tills den nästan blev klar som en consommé! Soppan fick koka ett par timmar. När lammköttet är mört och gott är soppan klar. Den fick svalna i kastrullen och stå i kylskåpet över natten. Dagen efter värmde jag upp den sakta och "mosade" rödbetor och rotfrukter lite med en potatisstomp. Soppan var klar och vackert röd så jag behövde inte riva ner några råa rödbetor för färgens skull. Jag gjorde bara en grillad smörgås till och klickade i lite crème fraîche och strödde på lite persilja, 3.4.3176

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.