Borsjtj - ryskrödbetssoppa och grillad smörgås Print Författare. Missförstå mig rätt – jag älskar vårens primörer och sommarens friskhet men åh vad jag älskar hösten
0,5 kg rödbeta 100 g palsternacka 300 g vitkål 2 rödlökar 2 morötter 100 g rotselleri 1,5 l grönsaksbuljong 300 g korv (av favoritsort) 3 klyfta vitlök 3-4 kvist färsk timjan 3 lagerblad salt peppar smör, till stekning (eller olivolja) färsk bladpersilja, till garnering gräddfil, till garnering
Men nu fick det bli av igen, eftersom jag skulle ha en rysk bloggfest. Skär köttet i fina strimlor och hetta upp det i lite kokspad från köttet (men inte i rödbetssoppa, då blir köttet rosagrått)
Servera rödbetssoppan med skålar av gräddfil, hackad bladpersilja samt strimlad saltgurka. Koka i rödbetssoppan ca 20 minuter tills grönsakerna är mjuka
Även detta recept är taget från 'Vår kokbok' och där kallas soppan borsjtj - ryskrödbetssoppa Jag tror att borsjtj ursprungligen kommer från Ukraina, men det finns varianter av denna härliga rödbetssoppa i flera av länderna på andra sidan Östersjön
Borsjtj- Ryskrödbetssoppa. Rödbetor är jag också galen i, och igår gjorde jag en ryskrödbetssoppa som var lite mer matig än den jag gjorde förra veckan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.