Och fler bottnar lär det bli då det väntas ganska mycket folk. Det recept jag oftast använder mig av när jag ska baka gräddtårta eller prinsesstårta är det som följer nedan
Nu ska minsann bakas och göras egen pizza hädanefter. När köket här hemma byggdes om så ville jag väldigt gärna ha en ångugn, men då kändes det lite krångligt och som om man skulle ha en utöver en annan vanlig
När manska göra polkamaränger så krävs det ju en del polkagrisar, krossade polkagrisar. Jag har ärvt ganska stora och arbetsvilliga händer till min stora sorg, vilket gör att smått pillrigt jobb, med nålar och penslar och liknande går mig extremt mycket på nerverna
Mina barn gillar både bulgur och matvete och det är bra eftersom jag själv inte är en ris-människa. Det är bättre än vanlig pasta om barnen är skeptiska mot fullkornspasta
Stek pannkaka/plätt så gyllene som du önskar. Det blir i och för sig mer och mer sällan man ställer sig och gör det, men när det väl står serverat på bordet så skrapas faten rena
Lucia har i och för sig alltid varit något av en favorithögtid för min del och i år skall jag jag se till att sjunga för glatta livet i det årliga luciatåget på IKEA här i Köln, tillsammans med ett gäng andra svenskar
Man får en fin och tät skorpa men paneringen drar åt sig ganska mycket fett vid stekningen. Men även om vi nu tycker att vi inte får till fisk så ofta som vi skulle vilja till middag så ska vi komma ihåg att även makrillen på mackan och sillen till ägget innehåller en massa nyttigheter
Så, igår gjorde jag själva bullen, och idag var det dags att göra det bästa - egen mandelmassa. Lös upp jästen i kall mjölk, tillsätt ägg, socker, salt och börja sedan röra ner mjölet, gärna i en bakmaskin
Här kan du läsa mer om basmatiriset ochhur det ska tillagas. Rätten kommer ursprungligen från Persien (nuvarande Iran) och den kom till Sydasien tillsammans med persiska hantverkare och andra resenärer för många herrans år sedan
Men inget blev riktigt bra, en del versioner blev rent ut sagt äckliga, men tillslut kom jag på att jag hade en förpackning creamed coconut (kokosgrädde, det tjocka lagret som brukar ligga överst på kokosmjölken) i skafferiet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.