Jag hade först inte tänkt blogga om denna mycket enkla och goda soppa eftersom jag i torsdags blev oplanerat själv med barnen och därför prioriterade bort att göra surdegskrutonger
IngredienserPortioner. 4 2 schalottenlökar 500 g blomkål 100 g potatis 1/2 dl vittvin 6 dl vatten 2 dl vispgrädde 1 1/2 msk konc kyckling- eller grönsaksfond 1 dl riven parmesanost (à 30 g) rapsolja salt vitpepparTillservering 1 tsk tryffelolja (eller mer enligt smak) Lägg tilliinköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
½ pressad citron. Skär blomkålen i små bitar och koka dem mjuka i grädde och buljong. Mosa med en potatisstöt eller kör imixer, beroende på hur slät du vill ha soppan
Dela blomkålen ibitar. Koka upp vattnet med buljongtärningen. Mixa blomkålen till en slät puré. Strö över persiljavidservering och ringla ev över olivolja
Mild och fyllig. Den här soppan har vad som krävs av en soppa när januarikylan har slagittill. Dessutom bryter sältan i bacon och parmesan fint mot den lena smaken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.