Blomkålssoppa är en perfekt förrätt eller varmrätt och LCHF för den som tänker så. Blomkål har blivit lite av en favorit för oss alla, och även Tommy som inte varit så förtjust i blomkål gillar det nu
Jaghade först inte tänkt blogga om denna mycket enkla och godasoppa eftersom jag i torsdags blev oplanerat själv med barnen och därför prioriterade bort attgöra surdegskrutonger
4 2 schalottenlökar 500 g blomkål 100 g potatis 1/2 dl vitt vin 6 dl vatten 2 dl vispgrädde 1 1/2 msk konc kyckling- eller grönsaksfond 1 dl riven parmesanost (à 30 g) rapsoljasaltvitpeppar Till servering 1 tsk tryffelolja (eller mer enligt smak) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabattSantaMaria 3-80 g Mer info Ladda kupong
En krämig och smakriksoppa som även är mättande – trots avsaknadav både kött och mejerier. Fräs strimlad vitlök och ingefära och kryddor i kokosfettet i någon minut på medelhög värme
½ pressad citron. Salt och peppar. Skär blomkålen i små bitar och koka dem mjuka i grädde och buljong. Mosa med en potatisstöt eller kör i mixer, beroende på hur slät du vill hasoppan
Blomkålssoppa. Det känns som jagharsnöat in på soppor. Blomkålssoppa. Soppor är fantastisklunchmat, den går attvariera i all oändlighet och det är superbilligt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.