Jämfört med exempelvis potatis innehåller jordärtskockan ändå måttligt med kolhydrater. Men faktum är att huvudrollen i Najnis middag den här gången spelas av ingen mindre än den försummade knölen jordärtskockan
Känn med sticka att dom är färdiga. 500 gr jordärtskocka. Börja med att skala jordärtskockorna, koka dem i lättsaltat vatten, tills de är mjuka, ca 20 minuter. 500 gr jordärtskocka
Så det här med raw food är ju ganska kul då. Hannas-must-have-raw-food-chokladkaka. Vill du ha lite bitar av nötter i, så föreslår jag att du börjar med att mix samman allt utom cashewnötter
Ta ut ur ugnen och toppa med dragon. Avsluta med salt och peppar. 1600 g jordärtskockor, skrubbade 3 dl grädde 100 g skalad mandel 1 kruka dragon, plockade blad salt och peppar matoljaDela jordärtkockorna och lägg med snittsidan upp i en ugnsfast form
Smaksätt med persilja och salt (om behövs). Sjud blomkålen i grönsaksbuljong tills blomkålen är mjuk. Gör en redning av olja, mjöl, paprikapulver och kallt vatten
○ Smör & salt. Skala och skär jordärtskockan i bitar. Den här rätten (inspirerad härifrån) blev trevlig, men hade nog slängt med lite majs eller paprika om jag hade gjort om den
När jag är hemma i Skåne skickar mamma med mig en påse från trädgårdslandet, men de finns även i de flesta matbutiker (dock är de ganska dyra med tanke på att de växer som ogräs)
När jag lagar denna soppa så kör jag oftast enbart med skockor, men denna gång hade min närbutik också svartrötter, så testade att mixa dessa två ihop, blev riktigt gott
Håll en halva över en skål och banka hårt med en träslev på skalet – resultatet är att alla kärnor trillar ner i skålen, medan alla skiljeväggar stannar kvar i skalet
En "vårig" lunch med små, nyskördade - och väldigt närproducerade - jordärtskockor. Men det fick bli en klassisk stuvning smaksatt med dijonsenap som serverade till kallrökt lax
Reducera musten tillsammans med svamp till ungefär halva volymen. dl äppelmust. Skär jordärtskocka och äpple i millimetertunna skivor med mandolin eller vass kniv
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.