Rörde i hop degen kvällen innan och bakade av under tiden som jag gjorde Fiskgrytan. Jag hade gjort en Fiskgryta, Frida hade köpt med sig ett förbaskat gott vin och Ida hade gjort en dessert som var så grymt god som jag ska försöka mig på att kopiera någon dag
Idag var det min man Håkan som stod vid spisen. Det blev en kanongod pastasås. Vi hade en massa rester över sedan vår fredagspizza och dumt är väl att slänga när man kan göra mycket gott av rester man har hemma
En förrätt jag minns från när jag växte upp är avokadoskal fyllda med just avokado och färskost. Jag skulle dessutom gissa att det var första gångerna jag kom i kontakt med just avokado
Runda av med honungen och en msk flytande smör strax innan servering. Jag stekte köttfärs i kvadrater som om det vore en köttbit och resultatet blev godkänt
Ta vara på det som finns i kylen och frysen och släng så lite som möjligt, så tänker jag. Detta blev en riktigt god och mättande middag till mig och 4 barn
Så här blev det när det var klart. Det får duga med en pastarätt på fredagens piccata-variant (se tidigare artikel Piccata Olmåsnese) som söndagsmiddag
Hade nog lite för hög värme när jag påbörjade torkningen av trattkantarellerna i varmluftsugnen. Förra årets som torkade på ett myggfönster framför en värmepump har en helt annan färg och storlek
sedan i med lite vatten och fyll på med tärnad sötpotatis och buljong och ja allt som skall vara i. Jag tycker det är kul att bara slänga i saker och se vad det smakar jag följer inte recept slaviskt och ja det blev superdupergott såklar
Så lite extra pill blev det, men väldigt gott. Smaka av med konjak, cayennepeppar och salt. Kräftsoppa, 2 pers eller 4 förrätter1 kg frysta kräftor, tinade1 l vatten2 msk hummerfond2 msk tomatpuré2 vitlöksklyftor, krossade1 gul lök, finhackad1 tsk torkad timjan3 msk smör3 msk vetemjöl1 dl vitt vin1 dl grädde2 msk konjakcayennepepparsaltSkala alla kräftorna utom ett par som sparas till garnering
av. Det var nog inte bara kryddningen som gjorde att de blev extra bra i dag. Köttbullarna vi åt i dag var enligt vårt vanliga recept som jag oftast använder ändå berömde Leif dem jättemycket och tyckte att de var ovanligt goda
Gelatin är inte någon vegetarisk produkt utan består av kollagen, vilket är ett animaliskt protein. Agar agar säljs både i form av flingor och pulver och doseringarna är olika, så titta noga på instruktionerna på förpackningen
Hade också rester av ärtor somblev en legym med en klick majonnäs och lite salt. Tog fram påsen med kött och härlig köttsaft från kylen och gjorde en god gräddsås på skyn och serverade köttet lätt uppvärmt med såsen, kokt potatis, sallad och citronpicklade skivor av polkabetor som jag glömde servera till skreiryggen kvällen innan
Receptet på denna spenatrisotto fick jag för en tid sedan av en vän. Varsågoda, här kommer en enkel, snabbt tillagad och mycket välsmakande varmrätt som jag bjuder på denna afton
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.