En tårtatill Elias som gillar bilen Blixten McQueen. There are lots of tutorials of how to make this car but I still ended up on google with a picture of the car and did it my own way
Vill helst inte göra likadana tårtor, man vill ju alltid göra något nytt eller något annorlunda men då Sebastians pappa ville ha just en sådan tårta så fick de bli så =) Lite ändringar gjorde jag dock jämfört med den första såsom ej inskärningar vid däcken (de syntes ju knappt förra gången och kändes nästan onödiga), gråa sidorutor, färre och tjockare rutor bak, inrispad huv, namnändringsplats osv
Jag fyllde min tårta med hallon/blåbär/grädde och garnerade med kokosflarn och krossad mandel… såhär i efterhand önskar jag att det hade funnits färska jordgubbar i affären som jag kunde ha garnerat med för det hade nog verkligen lyft den här tårtan
Ett bra tips för att få en slät yta är att ta ett bakplåtspapper, ta tag i långsidans kanter och dra med lätt tryck bakplåtspappret från botten till toppen längs tårtan
Min sommartårta innehåller vit choklad, röda vinbär och flingsalt. Adventstårta. 200 g margarin eller smör. 200 g vit choklad (jag använde Guido Castagna, ljuvlig). 2. 5 tsk mellangrovt havssalt (av mellangrovt blir det en härlig kontrast till söt vit choklad). 2 dl frysta lingon blandade med 2 tsk kanel. Grädda i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter. 200 g margarin eller smör. 200 g vit choklad. 2. 2 dl frysta lingon. 2 tsk kanel
Häll samtliga ingredienser i det smälta smöret och rör om till en smet. 2 msk vispgrädde. 2 msk ljus sirap. Bred ut smeten på bakplåtspapper och grädda i ugnen i 5 minuter på 200 grader. 2 msk vispgrädde. 2 msk ljus sirap
Felicia som firade sin första födelsedag fick en mycket rosa tårtatill kalset. Hennes mamma önskade en tårta i samma stil som Kathleen fick förra året men med vita pärlor istället för guld, jag gjorde även en annan sorts krona
Själv slängde jag in potatisklyftor och körsbärstomater i ugnen och gjorde en sås till fläskfilén som skulle kunna passa till, låt oss kalla den sherrygrillsås
Denna mousse får med all fördel förberedas dagen innan, om inte annat behöver den några timmar i kylen för att den verkligen ska sätta sig innan du bygger din tårta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.