Han tillhör den gamla stammen som kräver pärer (potatis på Blekingska) på middagsbordet varje dag så man når inga framgångar med att ställa fram pasta eller ris till honom inte
Då vi hade ett barnbarn hos oss i helgen som kom på att Raggmunk, Rårakor eller Rålåpor (kärt barn har många namn, det sista är blekingska) skulle vara gott till söndagens lunch
ca 200 gram kantareller (våra var frusna och förvällda plockade i de Blekingska skogarna av kusinerna. ca 30 min ca 200 gram kantareller (våra var frusna och förvällda plockade i de Blekingska skogarna av kusinerna
Svensk färskpotatis (nypotatis på blekingska) är väl gott men inte varje dag hela sommaren. Bild från Malins bloggI dag ska jag träffa världens goaste sötpotatis, nämligen Malin med härliga bloggen Malins Diner och butiken Annies stuga
Jo, för jag bodde ju på landet och talade blekingska, hade fräknar och glasögon medan hon bodde i sta'n, talade göttebosska änna och hade hår som Agneta Fältskog
För en tid sedan fick jag några varuprover från den blekingska vinimportören Bizling Wine & Spirits, bland annat två vita viner, ett gjort på chardonnay och ett på sauvignon blanc från just Sydafrika
På torsdag åker jag till mina hemtrakter och min familj jag tror och hoppas att dem, de blekingska skogarna och bräckt östersjövatten kan reda ut de små trådknutarna i denna lilla själ
Här har vi drängastugan (lite blekingska) eller som det heter en stuga där hyttdrängarna bodde. Eftersom vi hade lite tid över och redan befann oss på en historisk plats vad gäller svenskt hantverk passade vi på att besöka Nya Lapphyttan
Efter ungefär 2 timmar har vi förflyttat oss från Blekingska landsbygden till danska storstaden. Ibland behöver man pausa från vardagen och göra något helt annat och koppla av en smula
Jag lyckades hålla ihop utan att fulgråta & tror inte jag pratade för blekingskt eller för snabbt. Det blir helt omöjligt att summera bröllopet någolunda kortfattat
Hoppas därför på att bli förlåten för att  jag under Kulturens julstök i december blev helsåld på  biskopinnan Emilie Thomanders struvor, som tillagades i Thomanderska husets kök, och genast trodde att de var en del av hennes blekingska arv
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.