Vi älskar bläckfisk. Det är faktiskt inte så svårt att rensa bläckfisk själv när man vet hur man gör. Be fiskgubben på saluhallen visa hur om det är svårt att förstå våra instruktioner
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Jag kallar det här för europeisk fusion-food, Toskansk Bistecca alla Fiorentina möter Fransk bistro med hederliga svenska råvaror (förutom det amerikanska högrevet som jag valt då det har bättre fettstruktur för att grillas än svensk biff)
I Florens hittar du även Bistecca Fiortentina vilket är en stor köttbit som är utsökt att grilla. I förra veckan åkte jag och min partner iväg på en riktigt härlig vinprovning i Toscana, det blev en kombinerad mat- och vinresa till Italien, närmare bestämt Florens och Chianti Classico
Det här är ett vanligt sätt att tillreda Komage i Florens. Det är smakmässigt ett enklare recept, i jämförelse med Rom-varianten , men resultatet blir väldigt gott
En av förrätterna - Insalata de bistecca. Vitello fiorentina. Vilken härlig helg det varit. Först dateweekend i Uppsala (bifogar lite bilder) med mannen och sedan två härliga dagar hemma
I Florens hittar du även Bistecca Fiortentina vilket är en stor köttbit som är utsökt att grilla. I förra veckan åkte jag och min partner iväg på en riktigt härlig vinprovning i Toscana, det blev en kombinerad mat- och vinresa till Italien, närmare bestämt Florens och Chianti Classico
behöva äta samma mat varje dag resten av livet så skulle de bli det här - Steak Fiorentina. Den här tallriken kan beställas på en av mina favorit restauranger i Oslo - Trattoria Popolare
I lördags var det dags för lite middag och vi hade valt gös som huvudrollsinnehavare. Till denna serverade vi smörstekta kantareller, risotto och en krallig kalvsky
I förra veckan var jag inbjuden till den största vinprovning jag någonsin varit på. Det var Primewine Group som anordnade vinprovningen och som gett mig möjligheten att få vara med, så jag drog med mig min man och åkte till Stockholm
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.