Till dagens middag hade vi kryddgrönt och sallad från egen täppa. Vilken värme. Tänk att man aldrig är nöjd, det är för varmt, kallt, blåsigt, regningt och för mycket snö
Vi älskar bläckfisk. Det är faktiskt inte så svårt att rensa bläckfisk själv när man vet hur man gör. Be fiskgubben på saluhallen visa hur om det är svårt att förstå våra instruktioner
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Gjorde också en enkel grekisk sallad till det hela. 2 msk oystersås1 msk soja1 msk sambal oelek1 msk honung2 msk olivolja2 pressade vitlöksklyftorsaften av en limeBlanda ihop alla ingredienser
Sätt ugnen på 225 grader. Skär kyckling, paprika, purjolök och tomater i bitar. Lägg i allt förutom kycklingen i en ugnsfastform och stek i ugnen ca 10 min
Glacerad vildsvinsfilé. Ugnspotatis med "crunchy" salvia. Suveränt kött. Vildsvinsfilén blev magiskt god. Först la jag filéerna i en marinad som jag hastade ihop (chilimarinad, soja och en stark sås lämpad för kycklingvingar)
En jättetrevlig middag och kväll blev det där vi bjöds på marinerad grillad fläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsås och en fräsch grönsallad med mangold, grön paprika och haricot verts
I fredags åt vi grillad lax med grillade citroner, skagensås och givetvis färsk potatis. Har ni inte grillat citroner, gör det, de blir fantastiskt söta och goda
Visst, Alla hjärtans dag kanske är lite klyschigt och självklart utnyttjar affärerna oss till tusen men det är ju faktiskt kärlekens dag, lite mysigt är det ändå
Sätt in vitlöksklyftorna med skalet kvar i ugnen på 175 grader i 15-20 minuter, tills de blir mjuka. Skala vitlöksklyftorna och lägg dem i en skål eller kanna, tillsätt ricotta, basilika och citronskal
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.