Börja med att rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Stek därefter kycklingen och lägg åt sidan. Skiva rödlöken i storlek efter egen smak och stek den i samma panna som kycklingen, när löken mjuknat ha i bladspenaten och låt den steka med en liten stund
Ingredients 4 tablespoons olive oil 2 large red onions, peeled & thinly sliced 1kg boned leg of lamb, trimmed and cut into 3cm cubes 4 celery sticks, chopped into 3cm lengths and leaves finely sliced 3 sprigs of fresh thyme 2 bay leaves 3 small unwaxed oranges (zest of 1 and juice of 3) 90g pitted black olives, drained 3 tablespoons runny honey 400ml full-bodied red wine 1 x 400g tin of chopped tomatoes 200ml hot vegetable stock 3 medium potatoes, peeled and cut into large chunks 150g frozen peas, defrosted Salt and freshly ground black pepper to taste. 110Ingredients. 111Ingredients. 112Ingredients. 17Ingredients
Till 4 pers. 2 kycklingar, 400 gr körsbärstomater, 1 dl svarta oliver, 2 dl rött mustigt vin, 1 klyfta vitlök, 2 morötter, 1 msk torkad rosmarin, ½ msk torkad timjan, (ta färska kryddor om du vill men öka då mängden betydligt och lägg inte i dem förrän på slutet), salt (var försiktig med saltet för sardellerna är salta), peppar, 25 gr sardeller, 4 lagerblad, kycklingbuljongtärning
Den heta formen placeras sedan lämpligen på ett ugnsfast fat, som ställes direkt på matbordet, varefter locket tas av och den möra och aromrika kycklingen serveras direkt ur formen
Lägg i de torkade svamparna som tidigare lagts i blöt och skivats. Bryn den kokta skinkan i smör i en stekpanna, tillsätt grädden, den skivade fontina-osten och låt den smälta
Pettodipolloallavaldostana. Condividi. Pettodipolloallavaldostana. Ingredienti. Difficoltà. Farcire ogni fetta di arrosto con la farcia alle patate e arrotolarle su se stesse
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.