20 minuter
mitt i ugnen, 175 grader Ta ur plåten och skär längderna diagonalt, cirka 2 cm breda. Ställ sen tillbaka plåten i ugnen och grädda ytterligare i 10 min Stäng sedan av ugnen och låt dem stå i eftervärmen till kakorna är helt torra.
Egentligen tycker jag bäst om biscottimed mandel och saffran, men jag tänkte att jag skulle variera mig lite, så jag gjorde en variant med mandel, citron och vit choklad och det blev jättegott
Skär längderna i sneda skivor och "vänd upp" skivorna med snittytan upp. Lägg längderna på plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen, ca 20 minuter
Lägg längderna på plåt med bakplåtspapper. Skär längderna i sneda bitar medan de är varma. Sätt ugnen på 200 grader och rosta mandeln med skal (5-10 minuter)
Egentligen tycker jag bäst om biscottimed mandel och saffran, men jag tänkte att jag skulle variera mig lite, så jag gjorde en variant med mandel, citron och vit choklad och det blev jättegott
Blanda ordentligt, gärna med händerna. Ta ut plåtarna, låt längderna svalna och skär dem i 1 1/2-2 cm tjocka skivor, lägg tillbaka dem på plåten med ena snittytan uppåt och grädda i ytterligare 10 minuter på samma värme
Ett berg medbiscottis kommer lastat. För mig är skorpor sånna där snustorra saker med kardemummasmak som man köper i en stor påse och fick tillsammans med blåbärssoppa när man var liten och varit magsjuk
Smula försiktigt i mandelmassan och få samman till en deg med hjälpav vispat ägg. Dela degen i tre bitar och rulla ut till långa korvar med ca 4 cm bredd
En hembakt biscotti till förmiddagsespresson, bättre än så blir det inte. Det har varit flera resor till goda vänner på sistondes och istället för den obligatoriska skumpaflaskan så känns det roligare med något orginellare och där lite eget engagemang har lagts till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.