Jag rotade fram ett recept som en kompis smsade till mig innnan jul, saffransbiscotti. Skär längderna till sneda skorpor och sprid ut dessa över plåten
Låt skorporna eftertorka 30 minuter i 150 grader (de ska kännas torra). Sätt ugnen på 170 grader. Vispa upp ägg, äggulor och socker pösigt (det ska bli vitt)
Biscottin ska va hård o ej kännas mjuk när tiden gått ut. Ta ut biscottin o sänk ugnen till 120 grader o dela den i önskad storlek jag brukar gör ca 1 cm tjocka kakor
Just dessa skorpor må vara det godaste som finns när det kommer till saffran. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten)
Jag hittade ett recept i Monica Eisenmans bok "Två Systrars Söta" och de här receptet kallar hon för Mormor Gretas kardemummaskorpor och att de blev en favorit hos deras kunder på deras cafè och ja kan förstå varför
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.