. Nu tyckte mamma visserligen inte att det var knäck i dom här, men det tyckte jag. Det var lite mer chokladsmak i dom i och för sig, men det var ända som en mandelmussla fylld med knäck och det var precis lika gott som det låter
Arbeta samman mjöl, socker, smör och äggula till en deg. Lägg in degen i kylen ca 30 minuter. Vispa vitorna till hårt skum och tillsätt sockret under fortsatt vispning
. De här påminner mig om en vinterkväll för några år sedan hemma hos Emmeli i Stöde. Jag älskar ju sötsaker i alla former, men i bland blir man ju lite extra glad när kakfatet svämmar över av såna här små godingar och den gången hade jag aldrig smakat dem innan
Rör ihop rumsvarmt smör, socker och ägg. Smaksätt med bitterman-delolja. Blanda i mjöl blandat med hjorthornsalt och arbeta ihop till en ganska lös deg
Jag bakar dem endast till jul, för jag vill verkligen att de ska vara julkakor. Nu har jag bakat, förberett drinkingredienserna, fixat mat o tilltugg mest hela da'n, så nu är det dags för en stor kopp te innan middagsruschen sätter igång
Sätt ugnen på 225°. Blanda mjöl, socker, bakpulver, kardemumma och kanel gärna i matberedare. Tillsätt smöret i bitar och kör eller finfördela det med fingertopparna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.