Smula jästen i degbunken och lös upp den med lite av den kalla mjölken. Tillsätt resten av mjölken, socker, kardemumma, mjölet lite i taget och smör i klickar till en lagom fast deg
Bryn kycklingen runt om i olivolja så den får färg, men inte blir genomstekt. Salta och peppra lätt. Lägg kycklingen i en ugnsfast form och strö över skivad vitlök, hackad chili, färsk eller torkad timjan
När maken var och handlade mat senast köpte han ett gigantiskt vitkålshuvud. Jag behövde nämligen lite vitkål för att gör en vitkålsgratäng, men kanske inte riktigt så mycket som jag fick (ibland är maken oväntat generös
Ikväll när vi grillade så gjorde jag en sallad till med ruccola, jordgubbar och grillad halloumi. Ringlade över crema di Balsamico och stödde över lite flingsalt
Det blir mycket grönt med LCHF så att investera i en salladscentrifug är riktigt smart. Gott till färsbiffar, köttbiten eller som här med baconchips som knaprigt tillbehör