När vi åt det nu sist ville jag bara få känna smaken igen av en riktigt stor, vinter-bakpotatis som skärs upp med två snitt och fylls med vitlökssmör eller bregott och flingsalt…
Servera biffarna med sås, gurksalsan, kokt durra och lite salladsblad. Tänker försöka få med mig mer grönsaker från landet när jag ändå är där och hälsar på
garnera med lax, citron och dill. Toppa med röra. Fördela på bakpotatisenoch. Jag har nog ätit det ute på krogen vid några tillfällen men hemma har jag nog inte gjort det sedan min ungdom, och då vill jag minnas att potatisen inte ens var färdigbakad
Just att jag har valt oregano är för att jag har hela rabatten full av den just nu och att jag tycker det passar väldigt bra tillsammans med färsk gräslök som jag även den har fullt av mitt trädgårdsland
När man gör bakpotatis i micron så efter att man borstar dem så gör man precis som när de ska bakas i ugnen och sticker hål i dem med en gaffel och runt om hela potatisen ska det vara hål
Blanda med salladslök och riven ost. Dela potatisen längs med på mitten. Vi skåningar tycker om potatis, och även om jag inte är så förtjust i kokt potatis (mer än till fisk och köttbullar) så vill jag äta potatis ganska ofta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.