13 st normalstora morötter 1 st gul lök 1 st ägg 2 msk ströbröd 2 msk potatismjöl ca 2 krm salt 1 krm vitpeppar Rapsolja till stekningSkala och finriv morötterna, hacka löken. Forma biffar (blir på satsen ca 8-10 stycken) och genomstek knapriga på medelvärme i stekpanna med rapsolja
Stek biffarna på medelvärme i en blandning av smör och rapsolja. Servera med creme fraiche eller grekisk yoghurt (naturell eller smaksatt med det du gillar) och en fräsch sallad
Jag piffade till det hela med lite lök, kokosmjölk och heta kryddor. För att få till soppan utgick jag från några förvällda skivade morötter och blomkålsbuketter som vi hade i frysen
Smält smöret och blanda det med saltet, paprikapulvret, gurkmejan, örterna och svartpepparn. Recept på paprikasåsen hittar du längre ner i det här inlägget (vart jag har fått tag på det ursprungliga såsreceptet har jag dessvärre inte antecknat) och recept på ugnsstekt palsternacka hittar du om du klickar här
Strössla över hackad persilja och servera med kokt ris. Skölj blomkålen och skär den till mindre träd. Skär även blasten till strimlor och stocken till mindre bitar och lägg dessa i botten av en ugnsform
Skär eller bryt blomkålen i mindre bitar, hetta upp en stekpanna och släng i blomkålen med smör. Detta blev dock jättegott och passade perfekt denna kyliga måndag
Blomkål och broccoli är något som jag verkligen gillar med LCHF. Tomaterna kan man skippa om man nu vill vara lite mer strikt, men jag tycker själv att de höjer smaken och även utseendet på allt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.