Biff à la Lindström – klassiskt recept
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1/2 gul lök
  • 11 dl inlagda rödbetor
  • 12 msk kapris
  • 12 kokta kalla potatisar
  • 1500 g fin nötfärs
  • 11 tsk salt
  • 13 äggulor
  • 13/4 dl vispgrädde
  • 12 krm vitpeppar, nymald
  • 130 +100 g smör
  • 1 kokt potatis
  • 1 sallad, tomat, gurka
  • 1 persilja, finhackadSkala och finhacka den gula löken. Finhacka rödbetorna och kapris. Riv potatisen fint.
  • 1 Blanda nötfärsen med salt i en bunke. Tillsätt en äggula i taget och en skvätt grädde växelvis. Arbeta ihop färsen mellan omgångarna. Vänd ner gul lök, rödbetor, kapris och potatis. Peppra.
  • 1 Forma färsen till 12 små höga biffar. Stek dem i omgångar, i en stekpanna med smör på medelstark värme, cirka 2 minuter per sida.
  • 1 Bryn 100 gram smör i en kastrull och servera till biffarna. Servera med kokt potatis, sallad, tomat och gurka. Garnera med hackad persilja.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.