1 persilja,
finhackadSkala och finhacka den gula löken. Finhacka rödbetorna och kapris. Riv potatisen fint.
1 Blanda
nötfärsen med salt i en bunke. Tillsätt en äggula i taget och en skvätt grädde växelvis. Arbeta ihop färsen mellan omgångarna. Vänd ner gul lök, rödbetor, kapris och potatis. Peppra.
1 Forma
färsen till 12 små höga biffar. Stek dem i omgångar, i en stekpanna med smör på medelstark värme, cirka 2 minuter per sida.
1 Bryn
100 gram smör i en kastrull och servera till biffarna. Servera med kokt potatis, sallad, tomat och gurka. Garnera med hackad persilja.
I torsdags var det pappas tur att laga middag och då plockade han fram en riktigt bra kokbok som lätt glöms bort, Bonniers stora kokbok med underbara beskrivningar, bra tips på variationer, härligt pedagogiska recept och lite kuriosa
Strimla ner lövbiffen, hacka löken fint, champinjonerna i slantar och vitlöken fint. Stek sedan biffen i olja på hög värme, köttet ska få färg och inte koka
Forma till sex rejäla och goda biffar. Tjoffa ihop hela konkarongen och arbeta ihop färsen ordentligt. Jag lade dem en stund i ugnen också för att vara säker på att de blev genomvarma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.