Efter en intensiv helg då vi presenterat våra produkter på Daglivs och ställt ut och sålt på Julmarknaden på Dalarö kändes det som vi var värda en god middag
I lördags förvarnade vi er om att det skulle komma ett recept inom kort på den godaste lasagnen vi någonsin ätit, den vi kockade till undertiden vi uppfann goda drinkar, och nu är stunden inne
När jag var liten åkte familjen ibland ut i skogen och plockade blåbär, lingon och hallon. Jag minns det som en trevlig gemensam upplevelse och som belöning fick vi äta paj eller något annat gott som mamma gjort av bären
Skiva entrecoten i två centimetertjocka skivor. Gnid in med grillkrydda och stek på hög värme efter önskemål (en del vill ha köttet genomstekt andra föredrar det rött inuti)
. Det här är en av mina favoriter. Den här gången gjorde jag dem lite mindre i storlek, som en vanlig klassisk småkaka istället för en amerikansk cookie
Här kommer en variant av klassiska kärleksmums. Receptet är lite krångligare än vanligt (smeten blandas nämligen i tre steg) men i belöning så får man stora, fina och fluffiga chokladrutor
De här snacksen är både väldigt goda och nyttiga. Jag har fått receptet av min vän Therese och jag har redan hunnit baka det närmare tio gånger och det gör jag inte med vilket recept som helst
Finns det något mer New Yorkigt än pretzels. Nä, skulle inte tro det va. Tacka den italienska munken som på 600-talet uppfann pretzeln som en slags belöning för de barn som lärt sig sina psalmer
O la la, fredag. Så himla gött och god var tydligen den här desserten jag gjorde till herrarna och bjöd på igår, för det var väldans tyst runt bordet, bara ett eller två mmmmmm hördes
Allt kan läggas i en paj. Här har jag gjort en vegetarisk variant med zucchinifyllning. Om du har en plätt att odla på hoppas jag att du petat ner några squashfrön
Pärs danska rågbröd med solros- och pumpafrön. Detta bröd kräver en hel del passiv tid men belöningen blir så mycket större när du väl kan plocka ut det rykande, väldoftande och nygräddade brödet från ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.