Häll ur cirka hälften av ölet, (eller drick upp). Gjorde beercanchicken häromkvällen. Ställ en folieform med öl eller vatten under gallret där kycklingen ska vara placerad, där fettet kan rinna ner
Det enklaste är att gnida in marinaden med händerna, men en pensel eller liknande bör också fungera. Lår sedan kycklingen ligga till sig i skålen en timme eller så för att smaken ska kunna tränga in ordentligt
Beercanchicken (4-5 portioner). Grilla kycklingen under lock 45-60 minuter eller tills innertemperaturen är 82°C vid benet där klubban sitter fäst vid skrovet. Beercanchicken (4-5 portioner)
MarinadlagKoka upp 1 liter vatten med salt och socker så att det löser sig. Tillsätt resterande 4 liter kallt vatten och lagerblad, svartpeppar och chiliflakes
Tänd grillen för indirekt grillning (försök hålla ca 150 grader). Blanda smöret. Gör små fickor mellan bröstfilé och skinn och stoppa in vitlökssmör där
Gör så här Lägg kol eller briketter i en vid ring på en grill med lock, gärna klotgrill. Gör så här Lägg kol eller briketter i en vid ring på en grill med lock, gärna klotgrill
Inspirerad av Gastronaut adventures tillredde jag sedan en beercanchicken. Broilern är färdig när köttsaften är klar och/eller köttets innertemperatur är 81 grader (
Använder du färdig BeerCanChicken kan du hoppa över detta steg. BeerCanChicken. 1 kg kyckling (BeerCanChicken). 33 cl mörk öl i burk (ex ale eller porter)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.