Jag använde en slags ”pajform” som man också kan göra ravioli med. Decembersolen stod lågt på himlen och klarade nätt och jämnt att lätta upp skuggorna under äppelträdet som redan hade tappat alla sina löv
Dela degen i baguetteform eller frallform med hjälp av en smal pinne. DAG 1Gör poolishen genom att vispa 1 kg vetemjöl, jäst och vatten i en stor skål tills du får en pannkaksliknande konsistens. Täck skålen med en bakduk och låt jäsa i rumstemperatur i 12–16 timmar. DAG 2Efter 12–16 timmars jäsning har poolishen förhoppningsvis dubblerat sin volym och doftar ljuvligt. Gör en urgröpning mitt i och häll i poolishen från dag 1 samt havssaltet. Blanda och knåda degen tills den släpper från bordet (det behövs ingen autolys eftersom 66 procent av mjölet redan har fått vila i 12 timmar tillsammans med vattnet). Forma degen till en boll och låt den vila under en bakduk i 30 minuter. Lägg degen i en plastlåda med en bakduk emellan och låt den stå i kylen 12-48 timmar. Sätt ugnen på 260 grader och plocka ut degen från lådan försiktigt på ett mjölat bord
Idag blir det en mustig gryta med kyckling, vin och örter som sprider en ljuvlig doft i köket. Om du åker bil i Frankrike och ser den här skylten då ska du stanna till
Efter som det blev tacos i går så blir det idag fylld franska med philadelpiaost och bacon. Lite lätt och snabblagat idag för jag känner att jag är lite trött och har ingen lust att stå och greja för mycket i köket
Ta ut och tina fisken. Skala potatisen och koka i saltat vatten. Skär ner de tinade fiskfiléerna i mindre bitar och lägg i en matberedare tillsammans med skalad vitlök, ägg, Herbes de Provence, salt och peppar och mixa samman till en slät massa
Receptet kommer från mamma, och hon har i sin tur fått det av en gammal granne som heter Gerd. Så i mammas receptbok heter den till och med Gerds Murrekaka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.