Jag äter sällan vittbröd längre med undantag för kafebesök och restauranter som serverar det och crostinis (små tunna skivor av bröd som du dränker i olja och gräddar i ugnen tills gyllna med pålägg som ostar, honung, sylt, skinka osv), det kan man använda det här receptet/brödet till, forma bara degen till baguetter istället för att fläta
Ett underbart gott vittbröd med en seg och god skorpa. Det är inte allt för klurigt att göra. Antingen använder du en elvisp med vispar eller en assistent med vispen på i stället för degblandaren
Användbart basbrödIngredienser. 4 dl vatten 1 msk fiberhusk1/2 dl rapsolja450 gr mjölmix20 gr krossat bovete25 gr jäst eller 2 tsk torrjäst1 tsk saltI Bakmaskinen
Super enkelt, bara att knåda ihop allt och sen lägga ner i 2 stycken smorda 1½ liters brödformar. Gick igenom mitt skafferi och hittade en påse med brödkryddor som jag fick förut
Jag bara älskar den stan, om ni råkar ha vägarna förbi måste ni bara åka in i stan och strosa runt i alla små mysiga butiker, det är så fantastiskt med en stadskärna som är så levande
Ett supergott alternativ till en kolhydratfattig kost eller bara för att det är gott. Mamma hade fått receptet på sitt jobb och testade det ikväll… I like it
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.