Jag bara älskar den stan, om ni råkar ha vägarna förbi måste ni bara åka in i stan och strosa runt i alla små mysiga butiker, det är så fantastiskt med en stadskärna som är så levande
Vi bryter brödet i bitar och äter grytan med hjälp av bitarna. Våra barn har alltid uppskattat den här sortens sätt att äta, med händerna istället för med bestick, vilket säkerligen bidragit till att det har varit ganska enkel att få dem att äta lite annorlunda mat
Den här gången gjorde jag bara en plåt, för att testa om brödet ens går att äta . Det här brödet innehåller inte mjöl överhuvudtaget, däremot en massa nyttigheter som keso och massa fröer
Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. Det här brödet är så gott. Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet
Att det kallas just det fantastiska brödet visste jag inte när jag fastnade för det här receptet för några år sedan, nu har jag sett receptet cirkulera runt lite överallt på nätet och då med benämningen det fantastiska brödet
Knäck alla äggen tillsammans med kesellan eller creme fraiche i en bunke och vispa samman dem. Jag brukar tillsätta lite Rom eller Whisky också men, det är absolut inte nödvändigt, men det ger det de lilla extra bara
Vi gör ibland ett jättegott hårt bröd som är väldigt gott. 2 dl majsmjöl1 dl solrosfrön1 dl sesamfrön0,5 d linfrö1 tsk salt0,5 dl rapsolja2,5 dl kokande vattenRör ihop alla torra ingredienserna samt oljan i en bunke och häll över det kokande vattnet
Man bakar dem lätt och behöver inte vara så noga med formen, bara charmigt om de är lite ojämna. Har du kruskavel så kavla med den, annars använder du en vanlig
Brödet blir sådär bagerisnyggt och rustikt med snygga sprickor på den knapriga ytan. När du sätter in plåten med de kalljästa frallorna, häll ett glas vatten eller några isbitar på den heta långpannan och stäng snabbt ugnsluckan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.