Till dekoration:
50 g mörk choklad, 70% kakao
små briocher
florsocker
Gör så här
Smöra och mjöla en avlång kakform. Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker poröst. Smält chokladen i vattenbad och blanda ner den i smeten. Rör ner hackade nötter, vetemjöl, bakpulver. Smält smöret och rör ner det sist.
Grädda kakan långt ner i ugnen i ca 25 minuter. Låt den svalna, stjälp upp och låt kallna helt.
Smält chokladen till dekoration i vattenbad. Spritsa den över kakan i ett fint mönster. Lägg på briocher och pudra över florsocker.
Chokladkaka. Kakan är galet god, kletig kladdkaka med en kokostosca på toppen. Chokladkaka. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll den med smeten
Klicka ut smeten på plåt med bakplåtspapper. Även jättegoda att servera tillsammans med glass. Här kommer ett recept på riktigt riktigt smarriga chokladkakor
Jag hittade ett recept från programmet "halv 8 hos mig" på en chokladkakamed toscatäcke som jag var tvungen att testa. pchokladkakan100 g smör3 dl socker1
Valet föll då på en mörk chokladkakamed smak av mint och kaffebönor. För några veckor sedan hade jag borstat tänderna, med minttandkräm, och drack relativt snart därefter en kopp kaffe
Smält chokladen i en tjockbottnad kastrull med smör. Smält chokladen med smöret. Toppa med florsocker. Smörj en liten form (ca 16 cm i diameter) med smör
Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda med äggsmeten. Här är en smarrig chokladkaka som passar lika bra att äta precis som den är eller att använda som tårtbotten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.