Chokladkaka med briocher
ghazale
ghazale

Chokladkaka med briocher

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • Du behöver
  • 2 st ägg
  • 2 dl socker
  • 100 g mörk choklad, 70% kakao
  • 2 dl grovt hackade hasselnötskärnor
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 75 g smör

Beskrivning

    Till dekoration:
    50 g mörk choklad, 70% kakao
    små briocher
    florsocker

    Gör så här
    Smöra och mjöla en avlång kakform. Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker poröst. Smält chokladen i vattenbad och blanda ner den i smeten. Rör ner hackade nötter, vetemjöl, bakpulver. Smält smöret och rör ner det sist.
    Grädda kakan långt ner i ugnen i ca 25 minuter. Låt den svalna, stjälp upp och låt kallna helt.
    Smält chokladen till dekoration i vattenbad. Spritsa den över kakan i ett fint mönster. Lägg på briocher och pudra över florsocker.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.