16 stora
muffinsformar i papper eller en stor muffinsformspanna
16,5 dl
vetemjöl
12 tsk
bakpulver
10,5 tsk
salt
1200 g
mjukt smör
13 dl
socker
12 ägg,
medelstora
12 dl
mjölk
12
bananer
1 Muffinsglasyr
eller frosting: 150 g philadelphiaost
13 dl
florsocker
11 tsk
citron eller limejuiceSätt ugnen på 175ºC. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt resterande ingredienser och rör ihop till en smet. Tillsätt skivad eller grovt mosad banan. Fördela smeten i muffinsformar. Grädda bananmuffinsen i 25-30 minuter. Gör under tiden frosting om du gillar det. Blanda mjukos, socker och citron- eller limejuice i en bunke. Med frosting kan muffinsen kallas för cupcakes. Stryk på frosting med en slickepott på bananmuffinsen när de svalnat.
Den här veckan var min sista arbetsvecka på kyrkogården för den här säsongen. Det känns vemodigt att ta vinteruppehåll, för jag kommer att sakna mina härliga arbetskamrater, men samtidigt ska det bli ganska skönt att ha lite ledigt nu efter att ha jobbat, i stort sett nonstop, ända sedan april
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.