Ingredienser. 4 kycklingfiléer (ca 600 gr) 8 skivor parmaskinka (eller prosciutto som inte är lika fint , men fungerar ypperligt i matlagning) 0,5 kruka färsk basilka ca 50 gr färsk parmesanost 2,5 dl grädde, valfri fetthalt 1,5-2,5 msk balsamvinäger (beroende på hur vinägerstark du vill ha såsen) 1 rågad msk kycklingfond 1-2 vitlöksklyftor, pressade svartpeppar Saknas på bilden gör kycklingfonden och nej, man behöver inte köpa en fullt så stor bit parmesanost som jag gjorde, men är man tokig i parmesanost så är man
Sätt ugnen på 225°. Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano. Bryn den i smör i en stekpanna. Linda skinkskivorna runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form
Fläskfilé med salvia- och balsamsås. Fläskfilé med salvia- och balsamsås. Oj så var det redan lördag. Det går snabbt när man är tillbaka på jobbet minsann
Fläskfilé med balsamsås. Fläskfilé med balsamsås. Tisdag i dag och har haft en dag hemma Ludvig. Han har inte haft någon feber idag, är inte det lite konstigt
En kollega tjatade om att jag bara "måste" prova ett recept han hittat på Arlas webbsida. Till slut föll jag till föga - och övertalade mannen att laga - och det var precis så gott som kollegan lovat
Gör så här. Putsa och skär fläskfilén i fyra bitar. Platta till bitarna med handen. Blanda mjöl med salt och peppar och vänd fläskfilébitarna i mjöl- och kryddblandningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.