En klassisk tårta med maräng, smörkräm och choklad som ursprungligen kommer från Ukraina. Tårtan passar utmärkt att göra när man har något kul att fira och vill bjuda på en mäktig och rik tårta
Dessa härliga blåbärsmuffins är smakrika och mättande eftersom det är ett högt fiberinnehåll. Dessutom dämpar de sötsuget utan att de inte innehåller något socker
Här kommer en variant av morotskaka, där det ingår krossad ananas. Jag gjorde den i två brödformar och då förkortades baktiden till 30 minuter istället
Ingredienser 50 g ( 1 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk 500 g (ca 5 dl) vatten, fingervarmt 140 g (ca 1 dl) sirap mörk 70 g bakvört 30 g (ca 2 msk) smör, rumstempererat 250 g (ca 4 dl) rågsikt 800 g (ca 13 dl) vetemjöl special 12 g (ca 2 tsk) salt 5 g (ca 1 msk) ingefära 5 g (ca 1 msk) pomerans 5 g (ca 1 msk) kanel 5 g (ca 1 msk) nejlikor 100 g (ca 1,5 dl) russin1 Lös jästen i vattnet
Lika läskigt söta som skrämmande goda, och riktigt enkla att göra. Kan det bli bättre. Brownies250 g smält smör 5 dl socker 4 ägg 1,5 dl kakao2,5 dl mjöl 1 tsk bakpulver 1/4 tsk salt Smält smöret
Mördeg. Knåda ihop alla ingredienser till en homogen deg. Låt vila i kylskåp i 1 timme. Kavla ut degen och lägg den i smord bakform (ca 22 cm) så att degen går upp på sidorna
Gjorde chokladfondant som fredagens efterrätt. Har nog bara gjort det en gång tidigare och då blev jag inte så imponerad, blev mer som en vanlig muffins gjord på kladdkakesmet
Japp det blev lite baktid i köket igår. Den där tryffeltårtan som Mr C åt i helgen kunde jag liksom inte släppa, utan jag var tvungen och testa om jag kunde få till en på mitt sätt och som jag kan äta
Länge, länge har jag velat baka morotsbröd - det är ju så hemskt gott. Och fint med för den delen. Av någon okänd anledning har det inte blivit av, men idag - idag var det dags
Sätt ugnen på 230°. Blanda de torra ingredienserna, men tillsätt inte allt vetemjöl på en gång. Smält smöret, tillsätt mjölken, värm till 40° och blanda med de torra ingredienserna och äggulorna
Jag fick smaka det här knäckebrödet vid Orga Kvarn utställning på jippot som kallas Östgötadagarna och det var så underbart gott att jag bestämde mig för att försöka baka det själv
Ville testa mina nya baugetteplåtar samt prova att baka med Manitoba Cream mjölet jag köpt för ett bra tag sedan, så det blev sådeles inga surdegsbaugetter
Dessa kex är perfekta som ett enkelt, näringsrikt mellanmål, både hemma och på resan. De är spannmålsfria, glutenfria och innehåller mycket (nöt)protein
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.