När min pappa gjorde lumpen för många år sedan så gjorde han det i köket på en båt. Det är lite oklart exakt VAD han gjorde, han har säkert berättat det men jag har glömt det, men det jag minns att han berättade från när jag var liten var att de stekte en MASSA pannkakor och bakade många muffins (vilket verkar vara det som är viktigt i ett barns minne)
Gjorde enliten twist på fyllning efter att jag såg Roy Fares baka semlor i veckan. en nypa salt. snabbmarsan (ska ju kanske egentligen vara egen vaniljkräm men jag tog engenväg)
Den krispiga och salta botten i kombination med ett tjockt lager mjölkchokladtryffel är lika med MUMS =) Det är väl tur att det räcker med enliten minibit - sedan känner man sig nöjd
En helg när livet är sådär underbart att leva. Ni anar inte vilken otrolig rolig helg jag har haft. Midsommarafton i fredags var i det närmaste epik med mängder med skratt, fantastisk mat, berusande dryck, dans kring midsommarstången, lekar med skratt som får en att kikna, dans långt in på natten och ett iskallt morgondopp i det blå
I helgen åt jag ett supergott knäckebröd när jag och mina väninnor var på restaurang i Jönköping. Detta måste jag bara baka tänkte jag och av en händelse hade min ena väninna ett recept på liknande knäckebröd
Idag vill jag ge dig ett recept på en fantastiskt god saffransfudge med vit choklad. Nu är det snart prick en vecka kvar till julafton och mina förberedelser här hemma kommer snart vara i full gång, åh va roligt
Vem tackar inte ja till en varm choklad såhär på söndagsmorgonen. Ni får ha en bra söndag alla. Värm bara mjölk och socker i en kastrull, rör ned mörk choklad (eller mjölkchoklad) tills det smält
Rör ihop alla ingredienserna och ställ kallt till servering. Njut av såsen - det gjorde verkligen vi. 3 tsk dijonsenap. Rivet skal och saften från 1 lime
Jordgubbarnas söta, limens syra och chokladsåsensaningens bitterhet är en sagolik kombination, vilket gör att det är svårt att hålla sig till endasten bit
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.