Tuppkakaca 30 st 4 st ägg4 dl socker5 dl vetemjöl4 tsk bakpulver2,5 dl varmt vatten Glasyr200 g smör2,5 dl socker4 msk vaniljsocker2 st äggulor Garnering1,5 dl kokosflingor Gör så härVispa ägg och socker pösigtBlanda mjöl och bakpulver och rör ner i smetenTillsätt det varma vattnetHäll smeten i långpanna klädd med bakplåtspapperGrädda i 175 grader i ca 20 minLåt svalnaSmält smöret till glasyrenTillsätt socker, vaniljsocker och äggulor under omrörningBred glasyren, som är ganska lös, på kakanStrö över kokosLåt kakan bli kall och skär sedan upp den i rutor ca 30 st
Kokosmazariner25 stycken Mördeg200 g smör0,5 dl socker4 dl vetemjöl1 äggula Fyllning50 g smält smör2 ägg1 dl socker200 g kokosflingor Gör så härHäll mjölet till mördegen i en stor bunkeBlanda i äggulan med en gaffelLägg i socker och smörFördela smöret med en knivArbeta ihop till en degStäll kallt ca en timmeDela degen i 25 bitar Tryck ut varje del i en aluminiumformBlanda socker och ägg till fyllningenTillsätt kokos och smörFördela fyllningen i formarnaGrädda i 200 grader i ca 15 minuter 25 stycken Mördeg
Dumlekakor200 g smör eller margarin1 dl socker3 dl vetemjöl1 tsk bakpulver24 Dumlekolor24 skivor Noblesse Gör så här Blanda samman alla ingredienser (utom kolorna och Noblessen)Låt degen vila kallt en stund Rulla degen till kulor och lägg i aluminiumfolieformar Tryck ner en dumlekola i varje form Grädda mitt i ugnen i 175 grader i 10-12 minuterLägg på en skiva Noblesse medan kakorna är varmaLåt svalna på galler 200 g smör eller margarin. 10-12 minuter
Choklad- & Vaniljmuffins10 stora 4 dl vetemjöl3 msk kakao2 msk chokladpulver (o´boy eller liknande)1 tsk bakpulver0,25 tsk bikarbonat0,5 tsk salt1,5 dl strösocker1 ägg, lätt vispat2,25 dl mjölk2 tsk vaniljsocker75 g smör, smält och avsvalnat Topping1,5 dl vispgrädde1,5 dl strösocker0,5 dl ljus sirap0,5 msk smör2 dl salta jordnötter Gör så härFörvärm ugnen till 200 graderPlacera ut pappersformar på en plåt,eller smöra fördjupningarna i en muffinsplåtBlanda samman de torra ingredienserna, utom vaniljsocker, i en stor skålI en annan skål blandar du ägg, mjölk, vaniljsocker och smält smörTillsätt blandningen till de torra ingredienserna ochrör om lätt tills allt precis har blandatsFördela smeten jämt i de förberedda formarnaGrädda i ca 20 minuter eller till muffinsen rest sig och är fastaLåt svalna på plåten i 5 minuterFlytta dem sedan till ett galler Häll grädde, socker och sirap till toppingen i en kastrull, låt det koka ordentligt till 120 grader, rör då och dåTa bort från värmen och klicka ner smöretRör om ordentligt och blanda ner jordnötternaHäll nötkolan över muffinsen och låt stelna 10 stora. 3 msk kakao
Det ända som ska läggas till i receptet om du vill att Dumlekakorna ska se ut och smaka som mina är en skiva Noblesse Orginal som ska läggas på kakanmedans den är varm
Banankakamed jordnöts- och nutellafrosting. Havre- och mandellimpa med gojibär. Vispa frostingingredienserna med elvisp, bred frostingen över kakan när den kallnat och strö på jordnötshack och flingsalt
Perfekt att dekorera efterrättsmousse eller glass med. Det ska jag prova nångång, men då måste jag "baka" några nya flarn för de jag gjorde i helgen är slut för länge se'n
Glutenfri mandelkakamed päron och äpple i långpanna. Sabayonkrämen kan jag däremot inte rekommendera om man ska servera kakan till många, det var ett hiskeligt vispande, med stor risk att den istället för kräm blir äggröra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.