Tuppkakaca 30 st 4 st ägg4 dl socker5 dl vetemjöl4 tsk bakpulver2,5 dl varmt vatten Glasyr200 g smör2,5 dl socker4 msk vaniljsocker2 st äggulor Garnering1,5 dl kokosflingor Gör så härVispa ägg och socker pösigtBlanda mjöl och bakpulver och rör ner i smetenTillsätt det varma vattnetHäll smeten i långpanna klädd med bakplåtspapperGrädda i 175 grader i ca 20 minLåt svalnaSmält smöret till glasyrenTillsätt socker, vaniljsocker och äggulor under omrörningBred glasyren, som är ganska lös, på kakanStrö över kokosLåt kakan bli kall och skär sedan upp den i rutor ca 30 st
Kokosmazariner25 stycken Mördeg200 g smör0,5 dl socker4 dl vetemjöl1 äggula Fyllning50 g smält smör2 ägg1 dl socker200 g kokosflingor Gör så härHäll mjölet till mördegen i en stor bunkeBlanda i äggulan med en gaffelLägg i socker och smörFördela smöret med en knivArbeta ihop till en degStäll kallt ca en timmeDela degen i 25 bitar Tryck ut varje del i en aluminiumformBlanda socker och ägg till fyllningenTillsätt kokos och smörFördela fyllningen i formarnaGrädda i 200 grader i ca 15 minuter 25 stycken Mördeg
Dumlekakor200 g smör eller margarin1 dl socker3 dl vetemjöl1 tsk bakpulver24 Dumlekolor24 skivor Noblesse Gör så här Blanda samman alla ingredienser (utom kolorna och Noblessen)Låt degen vila kallt en stund Rulla degen till kulor och lägg i aluminiumfolieformar Tryck ner en dumlekola i varje form Grädda mitt i ugnen i 175 grader i 10-12 minuterLägg på en skiva Noblesse medan kakorna är varmaLåt svalna på galler 200 g smör eller margarin. 10-12 minuter
Smulmuffins med äpple10 stora 2,5 dl vetemjöl2,5 dl grahamsmjöl3 tsk bakpulver0,25 tsk malen kanel1 krm malda nejlikor1,5 dl farinsocker1,75 dl mjölk2 ägg, lättvispade125 g smör, smält och avsvalnat2 äpplen, skalade och rivna Smuldeg1 dl vetemjöl0,5 dl strösocker1 dl havregryn50 g smör, hackat Gör så härFörvärm ugnen till 200 graderPlacera ut pappersformar på en plåt,eller smöra fördjupningarna i en muffinsplåtBlanda samman de torra ingredienserna i en stor skålI en annan skål blandar du ägg, mjölk och smält smörTillsätt blandningen till de torra ingredienserna ochrör om lätt tills allt precis har blandats,smeten ska vara ojämn med klumparVänd försiktigt ner äpplenaFördela smeten jämnt i de förberedda formarnaBlanda ingredienserna till smuldegen i en skålNyp ihop blandningen till smulorStrö två teskedar smuldeg över varje muffinsGrädda i ca 25 minuter, tills muffinsen är gyllenbrunaLåt svalna på plåten i 5 minuterFlytta dem sedan till ett galler 10 stora
Choklad- & Vaniljmuffins10 stora 4 dl vetemjöl3 msk kakao2 msk chokladpulver (o´boy eller liknande)1 tsk bakpulver0,25 tsk bikarbonat0,5 tsk salt1,5 dl strösocker1 ägg, lätt vispat2,25 dl mjölk2 tsk vaniljsocker75 g smör, smält och avsvalnat Topping1,5 dl vispgrädde1,5 dl strösocker0,5 dl ljus sirap0,5 msk smör2 dl salta jordnötter Gör så härFörvärm ugnen till 200 graderPlacera ut pappersformar på en plåt,eller smöra fördjupningarna i en muffinsplåtBlanda samman de torra ingredienserna, utom vaniljsocker, i en stor skålI en annan skål blandar du ägg, mjölk, vaniljsocker och smält smörTillsätt blandningen till de torra ingredienserna ochrör om lätt tills allt precis har blandatsFördela smeten jämt i de förberedda formarnaGrädda i ca 20 minuter eller till muffinsen rest sig och är fastaLåt svalna på plåten i 5 minuterFlytta dem sedan till ett galler Häll grädde, socker och sirap till toppingen i en kastrull, låt det koka ordentligt till 120 grader, rör då och dåTa bort från värmen och klicka ner smöretRör om ordentligt och blanda ner jordnötternaHäll nötkolan över muffinsen och låt stelna 10 stora. 3 msk kakao
Banankakamed jordnöts- och nutellafrosting. Havre- och mandellimpa med gojibär. Vispa frostingingredienserna med elvisp, bred frostingen över kakan när den kallnat och strö på jordnötshack och flingsalt
Perfekt att dekorera efterrättsmousse eller glass med. Det ska jag prova nångång, men då måste jag "baka" några nya flarn för de jag gjorde i helgen är slut för länge se'n
Och kombinationen mogen bakad brie, varm hjortronsylt och finncrisp var verkligen en hit. Att servera varm ost är inget ost, och allt som oftast brukar jag baka camembert och äta den som fondue
Mannen är inte så förtjust i bakad potatis men nu lyckades jag övertala honom och han erkände att det blev riktigt gott med den rostade paprikaröran och topping med fetaost, avocado och knapriga pumpakärnor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.