Smulmuffins med äpple10 stora 2,5 dl vetemjöl2,5 dl grahamsmjöl3 tsk bakpulver0,25 tsk malen kanel1 krm malda nejlikor1,5 dl farinsocker1,75 dl mjölk2 ägg, lättvispade125 g smör, smält och avsvalnat2 äpplen, skalade och rivna Smuldeg1 dl vetemjöl0,5 dl strösocker1 dl havregryn50 g smör, hackat Gör så härFörvärm ugnen till 200 graderPlacera ut pappersformar på en plåt,eller smöra fördjupningarna i en muffinsplåtBlanda samman de torra ingredienserna i en stor skålI en annan skål blandar du ägg, mjölk och smält smörTillsätt blandningen till de torra ingredienserna ochrör om lätt tills allt precis har blandats,smeten ska vara ojämn med klumparVänd försiktigt ner äpplenaFördela smeten jämnt i de förberedda formarnaBlanda ingredienserna till smuldegen i en skålNyp ihop blandningen till smulorStrö två teskedar smuldeg över varje muffinsGrädda i ca 25 minuter, tills muffinsen är gyllenbrunaLåt svalna på plåten i 5 minuterFlytta dem sedan till ett galler 10 stora
Rabarberkladdkaka. Godkväll. Hoppas ni har det bra där ute i sommarsverige. Vi har varit bortresta i nästan en vecka, men är hemma nu igen, så om ni undrar var jag hållt hus den senaste veckan vet ni nu