En fylld, benfri kotlettrad medröktskinka, vitlök, persilja och soltorkade tomater. Är så enormt tacksam att jag är uppväxt med riktig husmanskost och mat lagad från grunden, kanske hade det inte funnits nån ”Kryddburken” om det inte vore för farmor, mamma, pappa, tant Greta och alla kulinariska middagar som vi ofta åt utomhus när jag var liten, och då menar jag inte snabbmat i korvkiosken eller Mc Donalds… (Mc Donalds fanns dessutom inte i Norrland när jag var liten
Använd färska lasagneplattor och lägg på hyvlad (med osthyvel) zucchini, ostskivor och röktskinka. Lägg dom sen i en ugnsform med snittsidan uppåt med lite bechamelsås i botten
- Fyll zucchini och topp med riven ost. - Krydda med salt och peppar, alt. - Dela Zucchini i halvor och skär bort kärnan, inmaten (ta ej bort stjälken)
Servera med råstekt potatiskaka och svampsås. 4 skivor röktskinka. 4 skinkschnitzlar ca 150 g styck Salt Peppar 2 msk fransk senap, ljus Smör och olja, till stekning Fyllning 4 skivor röktskinka 8 ost skivor t ex lagrad grevé eller Prästost Créme Bonjour Gräslök 100 g Panering 1 dl vetemjöl 2 uppvispade ägg 1 dl ströbröd 2 tsk persilja
Skrapa ur kärnor och lite av köttet med en sked. Lägg upp squash-halvorna på en plåt med aluminiumfolie och ställ in i ugnen i 175°C i ca 10 minuter. 2 stora zucchini
Kycklingfilé fylldmed ost, citron och dragon och sen inlindad i lufttorkad skinka ala Jamie Oliver. Börja med att skära kycklingen så att det går att fylla den (se bild längre ner)
Innan zucchininfylldes plockades kärnorna bort med hjälp av en sked, sen fick den vätska ur sej en stund med hjälp av salt, mest för att den inte ska bli sönderkokt och alldeles "soggig" när man har den i ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.