Baconröra. Fördela på bakpotatisenoch. Jag har nog ätit det ute på krogen vid några tillfällen men hemma har jag nog inte gjort det sedan min ungdom, och då vill jag minnas att potatisen inte ens var färdigbakad
När vi åt det nu sist ville jag bara få känna smaken igen av en riktigt stor, vinter-bakpotatis som skärs upp med två snitt och fylls med vitlökssmör eller bregott och flingsalt…
Skär kycklingfiléerna i småbitar och stek dem i lite olivolja, gärna i en wokpanna. När kycklingen börjar bli genomstekt så klipp ner baconen och låt kyckling och bacon fräsa några minuter tillsammans
När man gör bakpotatis i micron så efter att man borstar dem så gör man precis som när de ska bakas i ugnen och sticker hål i dem med en gaffel och runt om hela potatisen ska det vara hål
Skär baconet i små bitar och stek tillsammans med svampen i smöret. Stek tills svampen fått en gyllenbrun färg och baconet blivit lite knaprigt, tillsätt löken mot slutet
Vi skåningar tycker om potatis, och även om jag inte är så förtjust i kokt potatis (mer än till fisk och köttbullar) så vill jag äta potatis ganska ofta
På den tiden var den väl antagligen fylld med både skinka och gräddfil, men det var då det. Idag fyller vi den istället med en “skagenröra” och vitlöksfräst grönkål
svalnat, tärande jag kycklingen och la allt i en matlåda, eller så kan ni dela. dubbelt kollat efter att en läsare undrade skillnaden mellan kokt och okokt
Men en sak som tar lite tid och är pyssligt men på nivån att två femåringar kan hjälpa till att laga det är de västerbottenostfyllda bakpotatisarna vi åt i helgen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.