½ dl kycklingfond. Häll på grädde och fond, samt riv över parmesan, krydda ev med salt och peppar. Såsen kommer att skära sig, men det är det som är själva grejen med den här maträtten
Servera kycklingenmed broccoli, yoghurtsås, gärna ris och ev limeklyftor. Parmesankyckling. Vänd kycklingen först i mjöl, sedan i ägg och sist i chipsströblandningen
Till kvällens middag bestående av baconlindadkycklingoch råris valde jag att göra två såsiga tillbehör i form av en kall yoghurtsås med smak av citron- och örter och en ärtpesto
Jättegott och något man kanske vanligtvis inte gör, men inte alls svårt. Ingredienser 4 kycklingfiléer1 pkt bacon eller lufttorkad skinka1 gul lök1 vitlöksklyftasmör eller olja 2 dl risottoris 4 dl höns- eller grönsaksbuljong 1 lime 1 kruka färsk basilika 1-2 dl nyriven parmesansalt & pepparGör risotton såhär 1. Finhacka lök och vitlök 2. Tillsätt ris och låt fräsa ytterligare utan att få färg 4. Riv skalet på limefrukten och pressa ur saften 7. Vänd ner basilika, limesaft och ost 9. Servera med ost, basilika & limeskal 10. Krydda med flingsalt och pepparFixa kycklingen1. Linda kycklingfiléernamed bacon eller skinkan2. Krydda lite med svartpeppar och salt3. Sätt in i ugnen i ca 30 minuter på 225-250 grader Jättegott och något man kanske vanligtvis inte gör, men inte alls svårt. Ingredienser 4 kycklingfiléer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.