Baconlindad kyckling med ris och god sås!
mikaela.cooper.3
mikaela.cooper.3

Baconlindad kyckling med ris och god sås!

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 225 grader
  • 30 minuter
  • 5 dl vanlig cream fraiche
  • 2 små burkar
  • chili
  • 3 msk ketchup
  • 2 msk sweet chili sås

Beskrivning

    Skär en påse kycklingfiléer i lagomt stora portionsbitar. Salta och peppra. Linda in filéerna i bacon (ca 3 baconskivor runt varje). Det gick åt 3 paket bacon. Stek dom i stekpanna tills dom fått lite färg och lägg dom sedan i en ugnsform. Ställ in i mitten av ugnen i 225 grader i ca 30 minuter. Kontrollera om kycklingen är klar, ställ annars in den en stund till. Skär en röd paprika i tärningar och skär ett gäng färska champinjoner i bitar. Stek dom så att dom mjuknar lite och lägg dom sedan i en bunke. Blanda ner 5 dl vanlig cream fraiche + 2 små burkar cream fraiche med smak av paprika/chili. Nu använder jag mig av väldigt mycket cream fraiche då jag skulle göra matlådor men ni kan ju göra mindre sås om ni vill det ;) Blanda ner 3 msk ketchup och 2 msk sweet chili sås. Häll såsen över kycklingen och låt allt puttra ihop i ugnen.

    Servera med klyftpotatis eller ris och en sallad :)

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.