Nötkött

Nötkött

Biff Stroganoff

Biff Stroganoff

Skär köttet i strimlor. Skala och finhacka löken. Bryn löken i lite smör. Lägg på ett fat. Borsta bort jord och skiva champinjonerna
Lövbiff Provençale

Lövbiff Provençale

Ingredienser. 800 g lövbiff. smör att steka i. salt och peppar. 1 gul lök. 2 vitlöksklyftor. 150 g champinjoner. 3 dl vatten
Entrecôte med örtsås

Entrecôte med örtsås

Ingredienser Portioner. 1 1 skiva entrecôte (à ca 200 g) 1 bakpotatis 1 msk smör 1 krm salt 1 krm peppar Vitlökssmör 1/2 vitlöksklyfta 1 msk smör Sås 1/2 schalottenlök 1/2 vitlöksklyfta 1/2 msk smör 1 dl vitt vin 1/2 tsk torkad dragon 2 krm maizena majsstärkelse 2 msk vispgrädde 1 msk hackad persilja salt Lägg till i inköpslistan
Entrecote med duchessepotatis och haricots verts

Entrecote med duchessepotatis och haricots verts

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Entrecote 800 gram entrecôte 4 krm salt 2 krm svartpeppar 1 msk Mat & Bak smör Duchessepotatis 1 kg mjölig potatis 25 gram Mat & Bak smör 2 st ägg 1 msk mjölk 0,5 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 st bakplåtspapper Tillbehör 150 gram haricots verts 2 krm salt Dragon- och vitlökssmör 100 gram Mat & Bak smör 1 klyfta(or) vitlök 1 tsk torkad dragon 1 krm salt 1 krm svartpeppar Köp receptet
Mättande biffstroganof med ris och sallad

Mättande biffstroganof med ris och sallad

Mättande biffstroganof med ris och sallad. Nu när det är kallt ute så tycker jag att det är gott att äta olika sorters grytor och soppor till middag och den här gången blev det biff stroganof med ris och sallad
Biff stroganoff

Biff stroganoff

Deilig gryte hvor du også kan bruke svin, elg, reinsdyr, kalv eller lam i strimler500 g biffkjøtt1 ss smør1/2 ts salt1 knivsodd pepper1 løk2 dl kjøttbuljong2 ts soyasaus1 ts sennep1 ss paprikapulver2 dl lett créme friche2 ss hvetemelskjær kjøttet i strimler og stek i en kjele som er forvarmet på medium varme til kjøttet for en fin farge
Rostas med tomat och haricots verts

Rostas med tomat och haricots verts

Ett recept från ICAs matkasse, väldigt gott. Lätt att göra också. Portioner. 2450 g amandinepotatis 2 tsk olja salt och peppar1/2 ask haricots verts (à 150 g)1/2 förp tomater (gärna romanticatomater, à 400 g)2 skivor rostas (1 skiva motsvarar ca 150 g)1 tsk smör 1/2 krispsallad 1 dl bearnaisesåsSätt ugnen på 225 °C
Rostbiff, ugnsstekt på låg värme

Rostbiff, ugnsstekt på låg värme

Nyårsdagen. Vad har ni för planer idag. Som vanligt det här jullovet ska vi nog mysa och ta det lugnt. Gå ut en sväng, äta o fika lite, titta på lite skidåkning, spela nå spel, kanske tittar vi lite på Ivanhoe
Marinerad rostbiff

Marinerad rostbiff

Herrrrrrrrrreguuud så gott, som Ranelid skulle ha uttryckt sig. Men det här var verkligen helt super. Hemmagjord marinerad rostbiff serverad med potatisgratäng och sallad
Rostbiff i ugnen

Rostbiff i ugnen

Hej mina vänner. Jag pluggar på. Inte lätt alla gånger men jag trivs. Motivation på topp även om kapacitet räcker inte alltid till allt - jobb, studier, barn och mig själv
Oxfilé Provençale

Oxfilé Provençale

Vitlökssmör”Mortla" eller pressa vitlöksklyftorna. Blanda alla ingredienser. Smaka av och tillsätt mer vitlök om så önskas
Oxfilé provencale

Oxfilé provencale

God afton bloggisar. Gissar att ni liksom jag är trötta på vinter och kyla och vill ha vår och värme nu
Tommy Myllymäki's Biff stroganoff

Tommy Myllymäki's Biff stroganoff

Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Strimla ner lövbiffen, hacka löken och vitlöken fint och skär champinjonerna i slantar