Den här fiskrätten svänger man ihop snabbt, och den är fräsch och nyttig dessutom. Gillar verkligen de styckfrysta ryggfiléer av torsk som nu går att få tag i i butikerna - om man inte får tag i färsk vill säga
Stressigt Stockholms- eller singelfenomen kanske. Som det ser ut i mina skåp hemma just nu finns kryddor i överflöd, en tryffelsalami, mjölk till latten, gryere och parmesanost, några kvisttomater
Jag har dock inte gjort som en gryta av det hela utan använde samma såsingredienser som i detta recept men gjorde limesåsen separat istället för att hälla den över det stekta köttet, samt att jag tog lite mer sambal i och lite salt och kalvbuljong istället för kalvfond
Peel and top & tail the carrot, then slice very thinly. Blitz the rest of the ingredients together for 30 seconds or so, until you have a thick marinade. Place the carrot and marinade into a dish, mix together so that all of the carrot slices are coated, and set to one side for 30 minutes. Heat your oven to 200°C/400°F. Place the carrot strips side-by-side on cookie sheet (line it with parchment or a silicone mat if it’s not non-stick), spread the rest of the marinade evenly over the strips, and then bake for 15-25 minutes, depending on how crispy you want your ‘bacon’ to be
Nu myser vi ner oss i soffan efter en hel dag på baksidan med sol, vattenpistoler å bus. Blanda ihop vegfärs med dina bästa kryddor (vi tog svartpeppar, salt, chilipulver, vitlök)2
Combine all ingredients together in a saucepan and heat over low heat until simmering. You can also throw everything in the crockpot and set it on low or high with the top off
Receptet är ur Två systrars söta av Lisa & Monica Eisenman, 2005Pajdeg6 dl vetemjöl6 msk socker300 gram smör/margarin - laktosfritt alternativ finns2 nypor salt3-4 msk iskallt vattenKör alla ingredienser tillsammans tills det är en fin deg
) Dessutom har jag kokat ihop en tokläcker fransk köttgryta på högrev, svamp, apelsin och annat smaskelimumsigt, men den får ni vänta på till nästa inlägg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.