4 port
Fläskkarré med klyftpotatis och limesås (bild: Marléne Hallberg)
4 st
skivor)
15 st
potatisar (jag tog färskpotatis)
Salt
Rosmarin
2 dl
creme fraiche
1 dl
vatten
1,5
kalvbuljongtärning
1-1,5 tsk
sambal oelek
1 tsk
soya
1 msk
honumg
saft av
1 lime
salt
225 grader
Skölj & tvätta rent potatisarna, skär dom sedan i lagom stora klyftor. Lägg lite smörpapper i en ugnssäker form och lägg klyftorna i formen. Ringla över lite olivolja & krydda med salt, peppar, rosmarin & lite sesamfrön. Sätt in potatisen i mitten av ugnen ca 25-30 min tills potatisen är mjuk och fått gyllenbrun färg.
Jag serverade med både potatis ochcannellinigratäng vilket blev kanongott. Jag är ledig denna veckan och det finns lite mer tid att sitta och titta igenom alla kokböcker som jag har
Jag serverade även en yoghurtbaserad potatissallad till ochinlagd gurka och fänkål med chili. Lägg köttet i en ugnsfast form och massera inkryddblandningen
Inlägget Grekisk fläskkarrémed tzatziki ochmedelhavssallad dök först upp på Nadjaskitchen. Viktväktarmässigt så är fläskkarréinte det allra bästa köttet, propointsenförsvinner snabbt då köttet har hög fetthalt
Har du dubbla ugnar så passar hasselbackspotatis till, mums. Lägg aluminiumfolie över steken och låt den vila medan sås och passande tillbehör tillreds
Häll av vattnet och krydda med kryddorna och oljan. 16 potatisar 1 tsk grillkrydda 1 tsk oregano 1 msk matolja Ev lite salt ½ dl ströbrödSkär potatisen i tjockare klyftor och koka dem i 4 minuter. Lägg över på en smord form och ugnsbaka i 200 grader i ca 30 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.