Jag har saknat att kunna bjuda pånågot litet till kaffet, när man får gäster. Där satt den, som vanligt på tredje försöket (ja det brukar vara då som jag når hela vägen fram)
Jag behövde göra en kaka utan gluten. Så jag gjorde om en mazarinkaka. Mandelkaka med hallonglasyr. 200 g mandelmjöl, 3 ägg, 1 1/2 dl socker, 1 tsk bakpulver, 1-2 droppar bittermandelolja
) och ökade på saltmängden lite då ghee användes istället för vanligt smör. Så krångligt om det hade varit copyright på matrecept, allt som är gott vill man ju dela med sig av till så många som möjligt (tjänar inget på detta matbloggande, pot marigolds drivs istället av "kan" och "vill")
För dig som gillar lutfisk finns en helt suverän förpackning frånLysekils som tillagas på nolltid i mikron, och som till och med visslar när den är klar – och som dessutom smakar precis som den lutfisk mormor lagade
Jag ville gärna laga de egenodlade potatisarna pånågot extra gott sätt. Hasselbackspotatis är en riktig festfavorit så ett nytt kreativt recept på sådan var jag ju tvungen att prova
Skiva rödkålen tunt. Fräs den i en gryta med olivolja. Tillsätt vinäger, socker, salt och peppar. Låt den fräsa i ca 10-15 minuter tills den blir glansig
Fyll färsen i formen och lägg resten av matfettet ovanpå i klickar. KÖTTFÄRSPUDDING PÅNYTT SÄTT. Stek köttfärsen på lågt mellanläge i ugnen, 200°, ca 40 minuter eller tills den känns väl genomstekt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.